Så behandlar du skadedjur i hemmet

Skadedjur i hemmet är aldrig kul, men som tur är finns det en del förhållningsregler för att undvika att bli invaderad, till att börja med. Gemensamt för så gott som alla skadedjur är nämligen att de dras till våra efterlämningar såsom matrester, fuktiga och söta fläckar som exempelvis rödvinsfläckar, och stött frukt. Vi delar med oss nedan av några tips på hur man minimerar chanserna för att skadedjuren flyttar in.

 Så behandlar du skadedjur i hemmet

Säsong och tid på dygnet gör en stor skillnad

Det är inte alla skadedjur som är en pest och pina i bostaden året runt. I slutet av hösten och under hela vintern är det mössen som flyttar in p.g.a. det kalla vädret. Här är det viktigt att alla potentiella ingångar är stängda. Det kan bl.a. vara en riktigt god idé att ta in en professionell skadedjursbekämpare för att gå igenom huset och stänga igen alla potentiella ingångshål innan hösten på allvar kommer i gång.

På sommaren är det massor av insekter som gärna vill ta del av innehållet i våra fruktskålar, tomma läsk- och vinflaskor eller burkar. Därför är det viktigt att noggrant skölja dessa behållare efter bruk. Alla flaskor, burkar eller glasburkar som lämnas till återvinning, skall i förväg sköljas ur. Om du vill undvika en insektsinvasion, är detta ännu en anledning till att vara extra noga när du sköljer ur.

Tid på dygnet

Särskilt på sommaren, när vi har fönster och dörrar öppna det mesta av tiden, kan det vara mycket förebyggande att komma ihåg att stänga dessa innan det blir mörkt. Både mygg och nattsvärmare dras till ljuset, och om du vill undvika dem i ditt sovrum, kom ihåg att stänga fönster innan solnedgången och tänd ljuset i rummet först när allt är stängt.

Så kommer du åt skadedjuren

Generellt för skadedjur gäller att om man håller huset rent och snyggt, då har de inte mycket att leva av, och därmed flyttar de antingen ut igen eller dör. Därför är det ytterst viktigt att vara noggrann med städningen, speciellt i köket. Bröd, mjöl och grynprodukter är godis för mössen, förvara därför dessa i glasburkar eller andra stängda behållare om mössen flyttar in; och torka alltid av alla smulor från diskbänkar och bord. Det kan vara nödvändigt att skaffa musfällor, Skadedjurshopen.se har många olika typer samt en utförlig guide för bekämpning av möss i hemmet.

Bananflugor, myror, getingar och andra insekter är otroligt förtjusta i fuktiga och halvruttna miljöer. Därför är fruktsaft, våta rödvinsfläckar, stötta frukter, tomma läskflaskor och burkar riktiga syndare när det gäller insektsbekämpning. Tvätta/skölj därför alltid nyinköpt frukt innan du lägger den i fruktskålen. På sommaren, när dessa insekter är mest aktiva, kan frukten med fördel förvaras i kylskåpet – på så sätt undviker du att stötta eller övermogna frukter drar till sig oönskade gäster. Om olyckan ändå skulle vara framme, kan diverse flugor fångas med flugpapper eller avhjälpas med en välfungerande gammaldags flugsmälla för stora flugor. Utanför kan myrstacken avhjälpas med kokande vatten, inomhus kan myrdosor, myrspray eller myrpulver tas i bruk.

Insektsskärmar kan också vara mycket effektiva, eftersom dessa monteras direkt i fönstrets eller dörrens karmar, men om det verkar för permanent, kan man också hänga ett insektsnät/gardiner, som kan avlägsnas igen när sommaren går mot sitt slut.

>>> HITTA EFFEKTIV BEKÄMPNING AV SKADEDJUR HÄR <<<

SKADEDJURSstopp A/S

telefon T: 0045 44 94 50 55

email E: kontakt@skadedjursstopp.se

om os Romancevej 41 - 2630 Herlev - Danmark

 

   www.skadedjursstopp.se

   www.skadedyrshop.dk

   www.skadedyrstopp.no

Du kan förvänta dig det

1) Beställ före kl. 12 på vardagar - skickas samma dag

2) Svara på e-post inom 6 timmar i kundeservice tid

3) Du har 14 dagars returrätt på dina varor

Hitta oss på Facebook
Titta på våra videor - Youtube

Öppettider för kundservice 

Måndag kl 08.00 - 15.00

Tisdag kl 08.00 - 15.00 

Onsdag kl 08.00 - 17.00 

Torsdag kl 08.00 - 15.00 

Fredag ​​kl 08.00 - 15.00 

Om du har några frågor rekommenderas att du kontaktar oss via e-post. 

Lager endast i Danmark kommer senare i Sverige.

PriceRunner Köpskydd