Silverfiskar Fälla

Namnet silverfisk har de fått på grund av färgen på kroppen och antagligen för att den rör sig så smidigt att det nästan ser ut som den ”simmar” fram. Andra namn den är känd under är silverpil, silvermal, siller, bänksill och nattsmyg. Den är ytterst ljusskygg och kommer fram ur sitt gömställe först när det har blivit mörkt. De är särskilt förtjusta i socker och stärkelse, vilket förklarar deras förkärlek för tapetklister. Deras behov av protein täcker de övervägande genom att äta döda insekter.

Så blir du av med silverfisk

Primärt upptäcker man oftast silverfisk på badrummet, i köket och liknande ställen, men de kan befinna sig på många andra ställen i hemmet.

Silverfisk kan göra markanta skador på papper, särskilt när det är fuktigt. Silverfiskar är känsliga mot alla insektmedel. Insektpuder avsett för bekämpning av ”krypande insekter” kan användas på de ställen där "fiskarna" gömmer sig, exempelvis i sprickor och revor längs paneler, golvlister och rörgenomgångar.

På ställen där det inte går att använda puder, kan du i stället använda ett flytande insektmedel, avsett för ändamålet. Även om du gör en grundlig insats med dammsugaren och insektmedlen, kommer du sannolikt aldrig att bli av med silverfisk. Det kommer alltid att finnas gömställen varifrån de kan dyka upp igen, men du kan ta ner antalet till en nivå, som man kan leva med. Läs mer om silverfisk HÄR.

Läs mer

8 artiklar

per sida

8 artiklar

per sida