Snigelbaren® - 5 st.

Snigelbaren® - 5 st.

Art.nr:

Gör insekts- och snigelavstötande medel upp till 80 % effektivare

Ekonomisk
Passar in i trädgården
Miljövänlig

Det är så det fungerar
Snigelbaren® skyddar snigeln och andra insektsmedel mot djur och fåglar, så den håller längre. Produkten är inte farlig för andra djur och fåglar. Den skyddade skålen skyddar även mot regn så att medlet inte löser sig i jorden.

Snigelbaren® är tillverkad av miljövänlig PET-plast och passar in i trädgårdens gröna omgivningar. Snigelbaren® är ingen snigelfälla, men skyddar produkten så att den håller längre.

Insekts-/snigelmedel ingår ej.

Beskrivning / Snigelbaren® - 5 st.

Köp Snigelbaren® - 5 st. Används för att bekämpa sniglar, myror och skadedjur. Skyddar insekticider från regn. Säkert för andra djur i trädgården.

Mördarsniglarna är här för att stanna
Efter så många år i den danska naturen har den naturliga ogräsrensningen sett till att de som nu svämmar över våra trädgårdar klarar våra olika årstider perfekt. De har med andra ord anpassat sig och kommit till rätta. Utan naturliga fiender har de fria tyglar.

Jaga sniglar med salt, sax, spade eller annat verktyg
Med någon av ovanstående metoder fångar du snabbt de sniglarna du ser, oftast de som är ute på gräsmattan. Lyfter du istället på växternas grenar/löv i rabatten hittar du ett antal både stora och små sniglar. Alla äter lika glupskt!

De små kan bli så små som 5 mm! Det är mycket svårt att hitta dessa små sniglar, ännu svårare att döda dem med någon form av verktyg. Sneglebar är en bra lösning här!

Hur ser snigelägg ut?
Du kan hitta snigelägg i marken, under löv, stenar osv. De ser ut som klumpar av stora romkorn och är cirka 2-3 mm i diameter. Från början är de vita för att gradvis övergå mer och mer till gråa. Var noga med att inte förväxla dem med gödslande krukväxter.

Hur stora är mördarsniglarna när de kläcks?
Tidigare trodde man att sniglarna var runt 10 mm när äggen kläcks.
Amatörforskning efter odling, utförd av företaget Gröna MatHilda, visade att de är så små som 5 mm! Eftersom det var omöjligt att se på äggen om det verkligen var mördarsniglar skickades sniglarna för analys (artbestämning) till experter efter att de fått växa ett tag.

Långtidskontroll av mördarsniglar
Vill man vara effektiv krävs en långsiktig insats. Att gå ut och skära, halshugga, salta eller på annat sätt döda enskilda sniglar är några vanliga metoder. Alla metoder som går ut på att jaga individer hjälper lite, men är nog mest tröst för stunden.

Sniglar äter och förökar sig hela tiden, även när du inte är ute och jagar. Det gäller inte minst de regniga, blåsiga och kalla dagarna när du väljer att inte eller bara ta den korta rundan. När du använder snigelhängaren tillsammans med ett godkänt snigelmedel bekämpar du sniglarna 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Kom bara ihåg att fylla på baren då och då.

Vilka medel måste användas i Snigelbaren?
Använd snigelmedel, t.ex. i form av granulat eller liknande. Sniglarna kommer att äta läkemedlet och sedan krypa tillbaka in i sitt bo och dö. Det rekommenderas dock att medlet INTE sprids ut i miljön eller koncentreras i högar på marken. Lådan är då den idealiska lösningen, eftersom produkten är skyddad från väder och vind och hindrar fåglar och andra djur från att äta den.

4 snabba tips

✔️ Utbud: Som en väldigt grov tumregel kan du förvänta dig att ett fempack räcker till en mindre radhustomt, om du inte har ovanligt många växter.

✔️ I varmkomposten: Har sniglarna kommit ner i varmkomposten lägger du en snigelstav ovanpå.

✔️ Köksträdgården: En köksträdgård är ett smörgåsbord för sniglar. Skydda med skruvstång(ar) redan från början.

✔️ I växthuset: Även växthuset är utsatt för sniglar. Stången skyddar jorden från medlet. En sten blockerar skridskoåkarnas framfart under varma dagar när dörren är öppen.

--------------------------------------------------

Hur du använder do Snigelbaren®

1. Placera lådorna längs skiljelinjen. När snigelproblemet minskar flyttar du skålarna till växterna som sniglarna äter.
2. Fördela lådorna i det område du vill behandla. Sniglarna kan ofta känna lukten av medlet på 2-3 meters avstånd.
3. Täck alltid lådans ovansida med en stor sten eller liknande så att djur eller fåglar inte kan röra sig eller öppna den.
4. Undvik att placera lådorna på gräsmattan eller i hål.
5. Fyll på med snigel/insekticid när skålen är tom.
6. Kontrollera kontinuerligt att öppningar och lufthål inte är blockerade.

 

Mer information

SKUSB5
Hela förpackningen100
VarumärkeGröna MatHilda
AlternativGrön
ModelSnigelbaren®
Storlek10,5 x 9 x 3 cm
ProdukttypHus & Trädgård
MaterialPlast
Effekt motKrypande insekter, Mördarsniglar ( spansk skogssnigel)
AnvändningsplatserInomhus, Utomhus, Runt byggnader, Utomhus/ övertäckt