Miljövänlig flugfälla för husflugor

Antal arter av flugor är nästan oändlig. Bara i Skandinavien är ca 5000 olika arter beskrivna och i världen finns antagligen över 100 000 arter. Det är dock vissa arter vi träffar på särskilt ofta och som är ganska lätta att känna igen. Den fluga vi träffar på oftast är utan tvekan husflugan (Musca domestica). Den finns överallt där det finns människor. Det är husflugan som irriterar när man vill ta sig en lur på soffan. Det är husflugan som gör ifrån sig på lampskärmen och det är ofta husflugan som kravlar runt på köksbordet.

Bekämpa husflugan med flugfällor

Har flugorna väl kommit in kan de bekämpas med klisterfällor, det är papper- eller pappersremsor med lim och eventuellt tillsatta något lockmedel. Det finns även remsor med fluggift att sätta fast i fönster. De slår ihjäl flugorna när de kravlar på och tar för sig av det sockerblandade giftet på ytan.

Ljusfällor kan vara relevanta i bostäder där det konstant förekommer många flugor. De fungerar genom att flugorna dras av ljuset och därefter sugs ner i en behållare, fångas på en klistreförsedd skiva eller genom att flugorna rör vid trådar med hög elektrisk spänning.

Hitta flugfällor här nedan eller läs mer om flugor här.

Läs mer

6 artiklar

per sida

6 artiklar

per sida